Vergoedingen

Ergotherapie wordt voor tien uur per kalenderjaar voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen bieden extra uren. 

Alle zorg die uit het basispakket komt, waaronder ergotherapie, telt mee voor het eigen risico. In 2024 is dat €385 euro. De eerste zorgkosten van een kalenderjaar die de zorgverzekeraar voor u vergoedt vanuit de basisverzekering berekenen zij aan jou door.

LET OP: In 2024 heeft Emerald Ergotherapie geen contract met Caresq (hieronder valt Aevitae). Wanneer je bij deze zorgverzekeraars bent verzekerd, kan het zijn dat je voor een klein deel van de behandeling een factuur ontvangt. Informeer bij je zorgverzekeraar over de vergoeding bij ongecontracteerde zorgverleners. 

 

Tarieven 

Wanneer behandeluren op zijn of je wilt deze zelf bekostigen, wordt een eigen tarief gerekend. In 2024 worden de volgende tarieven berekend voor de bijbehorende behandelingen:

  • € 23.- per kwartier behandeltijd / screening DTE(directe toegang).
  • € 30,95 aan huistoeslag (per huisbezoek).
  • € 104,00 schriftelijke informatieverstrekking aan derden, niet-verwijzende derden conform NZA-tarief.

In het contract met je zorgverzekeraar kunnen andere bedragen zijn afgesproken.

{ No-Show beleid }

Een behandeling dient ten minste 24 uur van te voren worden geannuleerd. Wanneer je jouw afspraak niet op tijd afzegt of vergeet, worden de kosten in rekening gebracht middels een factuur. De hoogte van de kosten hangen af van hoeveel tijd voor jouw is gereserveerd.

Annuleren van je behandeling kan via de mail of telefonisch. 

Tarieven Emerald Ergotherapie